Neler yeni

Anime Yapımcılar, Star Wars ve Yüzüklerin Efendisi uyarlamalarından sonra Hollywood'un 'ucuz' anime talebini eleştirdi

Anime

admin 

Administrator
Administrator
Kurucu
Web sitesi
www.mistikoyun.com
Star Wars: Visions'daki Storm Trooper ve Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı'ndaki Héra

Star Wars , Yüzüklerin Efendisi ve John Wick gibi Hollywood yapımları anime akımına kapılmış durumda ancak Japon stüdyosu CoMix Wave Films'in yapımcıları, talebin artmaya devam etmesiyle birlikte bu sanat biçimine yönelik tutumları eleştirdi.
Anime, Batı'da ilk olarak 90'ların sonu ve 00'ların başında One Piece , Naruto ve Dragon Ball Z gibi şovların okul sonrası vazgeçilmezleri haline gelmesiyle patlama yaşadı. Ancak bu, son yıllarda niş ilginin hızla ana akıma geçmesiyle yeni zirvelere ulaştı.
Hollywood için bu türün gişede çekiciliği var. Star Wars: Visions , Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı ve hatta John Wick'in bir anime yan ürünü bile yayınlandı veya yapım aşamasında.
Ancak stüdyolar para kazanmak için yarışırken, sektördeki bazıları geri adım atıyor ve anime'nin sadece ucuz bir yapım kısayolu olarak görülmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Bunlara Noritaka Kawaguchi ve Suzume stüdyosu CoMix Wave Films'in CEO'su ve danışmanı Mie Onishi de dahil.

Anime "bir tür değil"​

Netflix'in One Piece canlı aksiyon uyarlamasında Hasır Şapka Korsanları

Anime Corner ile yaptığımız bir söyleşide anime canlı aksiyon uyarlamaları konusu gündeme geldi ve Onishi, "Ayrıca Star Wars, Scott Pilgrim ve Yüzüklerin Efendisi'nin de anime uyarlamaları var." dedi.
Kawaguchi, "İncelenecek çok fazla eser var. Japon animesi izlemem ve Jump'ı da okumam gerekiyor," diyerek, her ikisi de anime'nin Batı'da nasıl ele alındığına dair hayal kırıklıklarını dile getirdi.
"Doğru... Bu yüzden her şeyi canlandırmak iyi bir fikir değil. Anime sadece bir yöntemdir, bir tür değil," dedi Onishi.
"Aslında, bugünlerde nefret ettiğim şey, Hollywood'daki insanlarla konuştuğumda bana 'Bunu anime olarak yapamaz mısın?' diye sormaları."

"Bunun arkasında 'Eğer anime ise ucuz' gibi bir şey var ki bu beni gerçekten sinirlendiriyor," diye ekledi ve Kawaguchi de "Bu beni sinirlendiriyor!" diye katıldı.
Onishi daha sonra bir Hollywood stüdyo yöneticisinin "Canlı aksiyon filmi yapmak 20 milyar yen'e mal olur, bunu anime yapamaz mısınız?" demesini taklit etti. Kawaguchi de "Lütfen onlara 'Bir anime için 30 milyar yen' dediğimi söyleyin!" diye söze girdi.
Birçok anime hayranı yorumlarda hemfikir, biri Reddit'te şöyle yazdı "Hollywood'un animasyon konusunda genel olarak boktan bir yaklaşımı var. Bunu sadece çocuklar içinmiş gibi görüyorlar; sadece erkekler için."
"Eğer herhangi bir 'yetişkin animasyonu' varsa, bu her zaman kaba, 'cesur' bir komedi olmak zorundadır, ki bunda yanlış bir şey yok, ben de onlardan hoşlanıyorum, ancak Amerika animasyonla bir sanat formu olarak gerçekten ilgilenmiyor.
"Bence anime stüdyolarının Hollywood için iş yapması bir hata olur. Yaptıkları işi yapmaya devam etseler ve belki de daha kaliteli dublaj ses sanatçılarına daha fazla yatırım yapıp daha sonra altyazıları okumayan ana akım için Amerikan dağıtım kanallarına lisans verseler daha iyi olur."
Bir diğeri daha açık bir şekilde, "Hollywood'a lanet olsun, Japonya pes etme," derken, bir üçüncüsü de, "Pes etmeyin," diye ekledi.

Konuyu görüntüleyenler