- Web sitesi
- www.mistikoyun.com
![]() |

Çoklu evren sayesinde MCU'nun seçebileceği birden fazla Fantastik Dörtlü kökeni var
Fantastik Dörtlü'nün güçlerini nasıl elde ettiğini merak ediyorsanız tek bir cevabın olmadığını öğrendiğinizde şaşıracaksınız. Yıllar süren yeniden değerlendirmeler, MCU'nun seçebileceği iki büyük seçeneğe sahip olduğu anlamına geliyor.
MCU, Marvel'ın ilk ailesini beyazperdeye geri getirecek Fantastik Dörtlü'nün yeniden lansmanına hazırlanıyor .
Fantastik Dörtlü ikonik süper kahramanlardan daha fazlasıdır. 1961'deki ilk çıkışlarıyla Marvel Süper Kahramanlar Çağı'nı ve Marvel hikaye anlatımı tarzını başlatan bu karakterler gerçekten efsanevi bir eser.
Oyuncu kadrosu açıklanmadan ve film başlamadan önce , Fantastik Dörtlü'nün nasıl bu kadar fantastik hale geldiği konusunda sizi bilgilendirecek kısa bir kılavuzu burada bulabilirsiniz.
Fantastik Dörtlü Marvel Comics'te güçlerini nasıl elde etti?
Fantastik Dörtlü #1'de görüldüğü gibi Reed Richards , deneysel bir roket olan Marvel-1'i geliştiren bir bilim adamı ve mühendistir. Finansmanı tehdit altında olan Reed, roketi izinsiz bir test uçuşu için alır. En yakın arkadaşı Ben Grimm gemiyi yönetiyor. Reed'in kız arkadaşı Sue Storm ve küçük kardeşi Johnny de gezintiye çıkıyor.
Bir bilim adamı, en yakın arkadaşı, kız arkadaşı ve onun küçük kardeşi yıldızlara yolculuk edip süper kahramanlara dönüştü.
Felaketle sonuçlanır. Marvel-1 radyasyona dayanacak şekilde tasarlandı, ancak atmosferdeki kozmik radyasyon Reed'in tahmin edebileceğinden daha yüksekti. Dördü de kozmik bir radyasyon fırtınasında bombalanır ve Dünya'ya çarparak gönderilir.
Dörtlü iniş sırasında radyasyon nedeniyle değiştiklerini fark eder. Reed'in esnetebileceği elastik bir gövdesi varken Sue görünmez olabiliyor. Johnny kendini ateşe verebileceğini keşfeder ve Ben bir kaya canavarına dönüşür.
Onlara süper kahraman demek teknik olarak doğru olmasa da, dörtlü güçlerini insanlığın iyiliği için kullanmaya ve Fantastik Dörtlü olmaya söz veriyor.
Ultimate Fantastik Dörtlü güçlerini nasıl elde etti?
Ultimate Fantastic Four #1'de tanıtılan Earth-1610 versiyonu güçlerini kozmik bir kaza sonucu elde etti, ancak Ultimate'in karakterleri ele alması maceradan çok vücut dehşetine benziyor.Ultimate Fantastic Four'da genç Reed Richards yanlışlıkla başka bir dünyaya erişiyor. N-Zone olarak bilinen bu durum onu, ünlü bilim adamı Franklin Storm ve General Thaddeus Ross liderliğindeki dünyayı keşfeden bir askeri projenin dikkatine getiriyor.
Reed, diğer öğrenciler Ben Grimm, Susan Storm, Johnny Storm ve Victor Van Damme ile birlikte N Bölgesine girmek için bir makine geliştirdi. Ancak Van Damme, matematiği yalnızca kendisinin doğru yapabileceğine inandığı için kimseye söylemeden cihazın ayarlarını değiştirir.

Earth-1610'da, N Bölgesi'ne yapılan bir gezi yeni bir Fantastik Dörtlü yaratıyor
Makine geri teper ve beşinin Dünya'ya dönüşü sonsuza kadar değişir, vücutları N Bölgesine maruz kalma nedeniyle değişir. Reed tamamen elastik bir bileşimden yapılmış vücuduyla gelir, Sue görünmez olma yeteneği kazanır, Johnny'nin vücudu alevler yayabilir ve Ben'in vücudu bir kaya yaratığıyla kaplıdır.
Karakterlerin bu yinelemesi zamanla çok daha ürkütücü ve daha rahatsız edici hale gelecektir. Reed, bir zamanlar midesinin olduğu yerde belirsiz bir kara delikle hiçbir organının olmadığını keşfedecek, Johnny'nin derisi periyodik olarak eriyecek ve Ben'in aslında bir tür kozanın içinde olduğu ortaya çıkacaktı. Ancak bunların hiçbiri, sonunda keçi benzeri ayaklar ve asit püskürtme yeteneği de dahil olmak üzere mekanize bir görünümle geri dönen Van Damme'a yetmedi.
Dörtlü, isteksizce Fantastik Dörtlü gibi maceraperest ve kahraman olurlar, ancak hiçbir zaman 616 muadilleri kadar sevilmezler ve saygı duyulmazlar. Reed , dörtlüyü sonsuza kadar parçalayan şeytani Yapıcı haline geldiğinde durum daha da kötüye gider . Sonuçta, Gizli Savaşlarda evren çöktüğünde The Maker dışındaki herkes kaybolacaktı.
Fantastik Dörtlü filmlerde güçlerini nasıl elde etti?
Orijinal Fox filmi, 2005 yapımı Fantastik Dörtlü, ipuçlarının çoğunu çizgi romanlardan alıyor. Dörtlü güçlerini kozmik radyasyondan alıyor, ancak bu örnekte Victor Von Doom da rokette ve onlarla birlikte değişiyor. Filmdeki Dörtlü, dört element etrafında şekilleniyor ve metal bir deri ve elektrik güçleri geliştiren Doctor Doom ile savaşıyor.
Fantastik Dörtlü'yü uyarlamaya yönelik film girişimleri çok karışık tepkilerle karşılandı.
Diğer taraftan, 2015'in Fantastik Dörtlü'nün yeniden başlatılması, Ultimate Comics versiyonundan daha fazlasını ödünç alıyor. Burada dört kahraman, Von Doom ile birlikte bir Kuantum Kapısı aracılığıyla Negatif Bölge'deki yeni bir riff olan Gezegen Sıfır'a giriyor. Kapıda meydana gelen patlama Reed, Ben, Sue ve Johnny'yi değiştirerek onlara süper güçler verir. Bu sırada Von Doom geride kalır ve yeni güçlerle geri döner.
Bu bizi içinde bulunduğumuz döneme ve yeni Fantastik Dörtlü'nün yaklaşan MCU lansmanına getiriyor . Bir köken aldığımızı varsayarak, MCU'nun FF kökeninin hangi versiyonunu alacağını henüz bilmiyoruz . Örümcek Adam yolunu izlemeleri ve kökenini açıklamamaları her zaman mümkündür. Film nihayet 2025'te vizyona girdiğinde bunu öyle ya da böyle öğreneceğiz.